Βασικές Κατηγορίες

24 Ιουλ 2011

gr-polls: Τι είναι αυτό το Blog;

To gr-polls.blogspot.com δημιουργήθηκε προκειμένου να αντιμετωπίσει την ανάγκη πιο ουσιαστικών ψηφοφοριών (polls) που γίνονται από τα διάφορα blogs. Κάθε blog (ή και site) έχει συγκεκριμένο κοινό ατόμων που τα παρακολουθεί, με συγκεκριμένες απόψεις, και έτσι συχνά τα αποτελέσματα στις διαδικασίες ψηφοφορίας για διάφορα θέματα που αυτό μπορεί να ανεβάζει, είναι πολωμένα (biased) ως προς την γνώμη της πλειοψηφίας των αναγνωστών του, και όχι ως προς την γενικότερη γνώμη όλων των αναγνωστών του web.

To gr-polls.blogspot.com αναλαμβάνει να λειτουργήσει ως «ουδέτερος χώρος» για τις ψηφοφορίες των διαφόρων Ελληνικών blogs (και site), όπου κάθε συμμετέχοντας blogger θα μπορεί να ανεβάζει το θέμα της ψηφοφορίας του (μέσω κάποιου συστήματος - π.χ. http://www.addpoll.com/ ή άλλο - όποιο προτιμά π.χ. λινκ σε εξωτερική σελίδα με ψηφοφορία - forum, vote-system κτλ ), ως άρθρο στο gr-polls.blogspot.com και να προτρέπει τους αναγνώστες του να ψηφίσουν στο άρθρο του στο gr-polls.blogspot.com. Έτσι οι αναγνώστες από διάφορα blogs / sites, θα αρχίσουν να συναντιόνται σε αυτό το blog για να ψηφίσουν, έχοντας την ευκαιρία να δουν και άλλες ψηφοφορίες από άλλα blogs / sites και να συμμετέχουν και σε αυτές.

Με αυτό το τρόπο, και την βοήθεια των bloggers και των διαχειριστών ιστοσελίδων, αυτός ο ιστοχώρος θα μπορέσει να γίνει πραγματικά ένας ουδέτερος χώρος ψηφοφοριών, που θα βγάζει πιο ουδέτερα αποτελέσματα των αναγνωστών όλου του Ελληνικού κυβερνοχώρου, για τα διάφορα θέματα που απασχολούν τους Έλληνες. Και έτσι θα καταλήξει στο να γίνει ένα σοβαρό εργαλείο ανάγνωσης της γνώμης των Ελλήνων που σερφάρουν στο internet. Η προσπάθεια εξαρτάται από την συμμετοχή και την επιθυμία των bloggers να στηρίξουν και να δημιουργήσουν πρακτικώς οι ίδιοι αυτό το καθολικό εργαλείο, στέλνοντας τους αναγνώστες τους για ψηφοφορίες σε αυτό το χώρο.

Το Banner για να προωθήσει ο εκάστοτε blogger τους αναγνώστες του σε μια νέα ψηφοφορία που έχει ανεβάσει στο gr-polls.blogspot.com είναι το παρακάτω animated εικονίδιο (.gif):

 Ενώ το κλασσικό banner (για όταν δεν έχει νέες ψηφοφορίες π.χ.) είναι το:
Το σε πιο άρθρο-Link θα στέλνουν τα παραπάνω banners στο gr-polls.blogspot.com το καθορίζει ο εκάστοτε blogger.


Επίσης, όποιος blogger δημιουργεί άρθρο-ψηφοφορίας (για το blog του και όχι μόνο), θα πρέπει να δίνει από κάτω, στα Labels, το όνομα του ιστολογίου του, ώστε κάποιος, αξιοποιώντας το σύστημα των Labels να μπορεί να δει όλες τις ψηφοφορίες του blog του, ή να μπορεί να δει ψηφοφορίες ανα blog. Στα labels επίσης θα μπορούσαν να μπουν και άλλες λέξεις όπως:
Πολιτική, Αθλητισμός, Κοινωνία, Οικονομία
κτλ, ώστε οι ψηφοφορίες να κατηγοριοποιούνται καλύτερα για κάποιον που ψάχνει κάποια συγκεκριμένα αποτελέσματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: